Branża gastronomiczna to branża szczególna, w której każda działająca firma musi spełniać szczególnie surowe wymagania. Produkcja i obrót żywnością wymaga bowiem odpowiedzialnego podejścia pracodawców i pracowników każdej firmy. Żywność jest produktem nietrwałym, dlatego też jej przechowywanie i obróbka musi odbywać się w określonych warunkach. Tylko w ten sposób konsumenci zostaną uchronieni przed wieloma zarazkami i niebezpieczeństwami, które mogą być przyczyną wielu chorób. Odpowiednia praktyka produkcyjna w każdym lokalu gastronomicznym powinna odbywać się wedle zasad, które określają zarządzanie bezpieczeństwem żywności. Szkolenia w tym właśnie zakresie powinni odbyć wszyscy pracownicy lokali gastronomicznych. Szkolenie w formie online to bardzo atrakcyjna nowość, która jest już dostępna na rynku. Pozwala ona za pośrednictwem komputera nabyć wszelką niezbędna wiedzę w zakresie bezpieczeństwa i higieny żywności w lokalach gastronomicznych.
Dodane: 2016-02-19
Kategoria: Uczelnie